Művelődési
Központ
Trianoni megemlékezés
2023. június 04.

Mezőberényben, a városháza előtt június 4-én a trianoni békediktátum 103. évfordulójáról emlékeztek meg.

Tanulmányúton Kiskőrösön
2023. június 02.

Az Orlai ház három munkatársa: Túri Andrea igazgató, Csete Gyula, a muzeális gyűjtemény szakmai vezetője és Molnár Lajos, a Mezőberényi Hírmondó szerkesztője 2023. június 2-án a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Magyar Irodalmi Emlékházak Egyesülete rendezvényén vett részt Kiskőrösön a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban.

Városi gyermeknap
2023. május 27.

A gyermeknap és az Orlai ház közösségeinek évadzáró műsora immár hagyományos május végi program a városi ligetben a családok számára. Nem volt ez másképp most, május 27-én sem.

Mezőberény kulturális örökségeiből szemezgettünk
2023. május 26.

A Múzeumi esték előadássorozat május 25-i állomásán a 2023-ban fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Települési Értéktár kulturális kincsei közül kaphatott ízelítőt az, aki ellátogatott a mezőberényi Orlai házba. 

Kincskeresés gyerekeknek
2023. május 23.

Az Orlai ház is részese annak a kincskeresésének, mely a város újra telepítésének 300. és a Települési Értéktár létrehozásának 10. évfordulója alkalmából 2023. május 23. és 26. között várja a gyerekeket a piaccsarnokban.

Táncosok vizsgáztak
2023. május 20.

Hajas Tibor diplomás táncpedagógus négy csoportja adott számot tudásáról 2023. május 20-án az Orlai ház színpadán. A 21 kezdő februárban kezdte a közös munkát, ők bálkirálynőnek Kiss Adriennt, bálkirálynak Lakatos-Bereczki Emilt választották. A nyolc haladó pár négy standard és ugyanennyi latin táncot mutatott be. Bronz és ezüst jelvényt öt, aranysztár jelvényt pedig három pár szerzett. 

Megyejárás Mezőberényben
2023. május 10.

A megyejárás egyik állomásaként 2023. május 9-én a városházán békési civilek beszélgettek az aktualitásokról, az örömökről és nehézségekről. A tapasztalatcserén a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályát dr. Kecskés Péter főosztályvezető, dr. Kisida Tamás jogi referens és Lakatosné Kiss Edit referens képviselte.

2023. május 07.

Anyák napja alkalmából 2023. május 7-én az Orlai házban „Cintányéros cudar világ” címmel zenés-táncos operett gálát tartottak a Békéscsabai Jókai Színház művészei. A műsorban a legismertebb operett slágerek hangzottak fel. 

Diószegi Eszter és tanítványai kiállítása
2023. május 07.

Diószegi Eszter grafikusművész és a Varázsceruza szakkör tagjainak kiállítását 2023. május 7-én az Orlai házban nyitotta meg Papp Zoltán grafikusművész, tanár. Elmondta, a kör 2021 szeptemberében indult a művelődési házban. A gyerekek alkotás közben lépésről-lépésre ismerik meg a képzőművészet formanyelvét, eszközkészletét, műfaji sajátosságait. A csoport tagjai: Gulyás Orsi, Konyecsni Zorka, Pojendán Petra, Pónya Sára, Rigó Lilla, Szabó Réka és Zolnai Anna.

Városi majális
2023. május 01.

A városi majális programja május elsején a ligetben Siklósi István polgármester köszöntőjével kezdődött, megköszönte a fellépők munkáját, a főzőcsapatok erőfeszítését.

Fáklyás felvonulás
2023. április 30.

A majálisra hangolódva április 30-án este fáklyás felvonulást rendezett az Orlai ház. 

Maksa – Orbán – Varga Show
2023. április 23.

Az élet átrendezte a 2023. április 23-ra meghirdetett Aradi & Varga Show-t.  Az Orlai ház színpadán Túri Andrea igazgató köszöntötte a közönséget, és színpadra szólította Varga Ferenc Józsefet.  A humorista bejelentette, hogy társa 39 fokos lázzal fekszik otthon, s rögvest fel is hívta telefonon, hogy a közönség tapsát hallva hamarabb gyógyulhasson. Aradi Tibor elmondta, hogy gyermeke egy halom vírust vitt haza, és ő eldönthette, melyiket szeretné elkapni.

Szülők klubja
2023. április 21.

A Mezőberényi Talentum Református Óvoda előadássorozatot tart, hogy a szülőket segítse a kisgyermekek nevelésében. Minden alkalommal más-más témát járnak körbe, 2023. április 21-én az Orlai házban Törökné Szentpéteri Ibolya intézményvezető és Fazekas Klára óvodapedagógus a táplálkozási jó szokások kialakításáról szólt. Az előadás idejére a gyermekeket foglalkoztató program várta a Tücsök játszóházban.

„Zöldág-járás”
2023. április 21.

A Mosolygó Központi Óvoda – a Föld napja jegyében – 2014 óta tartja meg a „zöldág-járás”-t. A rendezvény megszervezését 2023. április 21-én az Orlai ház és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti iskola segítette.

< >