Művelődési
Központ
2021. december 05.
Mikulás szoba, ételosztás, adventi vásár

A Mezőberényi Szlovákok Szervezete 2021. december 3. és 5. között a Városi Ligetben Mikulás birodalommal és Mikulás szobával várta a gyerekeket, december 5-én a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete a „Legyen Ön is Karácsonyi Angyalka!” elnevezésű programjuk részeként ételosztást tartottak, és az OPSKMM is erre  a napra idehozta adventi vásárát.  A rendezvényre a szervezők szépen feldíszítették a liget fáit, bokrait, padjait.  

Mertz Judit, civil önkéntes megnyitójában hangsúlyozta a szervezetek összefogását. Elmondta, hogy két éve találták ki a Mikulás szobát, akkor pirossá varázsolták a Civil Fejlesztő Központ helyiségét, és most ezt kihozták a Városi Ligetben.  Mertz Judit szólt arról, hogy az ételosztást civilek, önkéntesek és vállalkozók összefogása teszi lehetővé. Kiemelte Kolozsi József, Tánczos Imre és Zolnai Róbert vállalkozók támogatását.

 

A program a Csabai Színistúdió Mikulás-napi műsorával kezdődött. Délben kezdődött az ételosztás, a nagycsaládosok üstökben többszáz adag ételt főztek. Közben a Mikulás szobájában fogadta a kicsinyeket, énekeltek, verset mondtak neki. Kipakoltak a kézművesek is az adventi vásárra.

 

A következő adventi vásár 2021. december 12-én 14 és 17 óra között ismét a posta előtt a járdán és az árkádok alatt lesz.

GALÉRIA