Művelődési
Központ
2022. július 04.
Az ölelés napja

Az OPSKMM és a Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület 2022. július 2-án tartotta meg az ölelés napját a muzeális gyűjtemény udvarán. A Mezőberényi Mazsorett Együttes műsorában valamennyi csoport bemutatkozott. A közelmúltban Bárdi Regina senior botos szóló kategóriában Európa-bajnokságot nyert, itt a győztes produkcióját mutatta be.  Nádas György humorista legjobb poénjaival szórakoztatta a közönséget, Auth Csilla pedig ismert magyar slágerekből adott elő összeállítást.

A muzeális gyűjtemény előtt Petőfi Sándor és Szendrey Júlia nevével ellátott lakatfalat avattak. Itt Siklósi István polgármester kifejtette, az ölelés napja ideális időpont arra, hogy a történelmi pár előtt tisztelegjenek. A fal alkalmat teremt rá, hogy a párok elhelyezzék lakatjukat, majd erre emlékezve visszatérjenek ide.

 

Az ölelés napja kísérő programjaként Diószegi Eszter grafikusművész kézműves foglalkozásra várta a gyerekeket, Csete Gyula néprajzos muzeológus pedig pincesétát tartott. A Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete palacsintát kóstoltatott. „Miénk itt tér!” elnevezéssel a fiatalokat virtuális játékokkal szórakozhattak, illetve csocsóval és pingponggal játszhattak. Ez alkalomból a helyi kézművesek is elhozták portékáikat.  

GALÉRIA