Művelődési
Központ
2022. augusztus 01.
Barátság világnapja

Minden rendezvény alkalmas arra, hogy ott új ismeretségek szülessenek, barátságok köttessenek, de az OPSKMM és a Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület 2022. július 30-án a muzeális gyűjtemény udvarán a barátság világnapja alkalmából megtartott közös rendezvényének kifejezetten ez volt a célja.

Paraguayban 1958 júliusában egy baráti társaság találta ki, hogy legyen a barátságnak nemzetközi napja. Negyven évvel később, 1998-ban az ENSZ főtitkára, Kofi Annan Micimackót nevezte ki a barátság hivatalos nagykövetévé. Végül 2011-ben az Egyesült Nemzetek Közgyűlése hivatalosan is a barátság világnapjává nyilvánította július 30-át.  

 

A muzeális gyűjtemény udvarán Túri Andrea, az OPSKMM igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Diószegi Eszter grafikusművész tartott a gyerekeknek kézműves foglalkozást. Bodóczki Ernő és zenekara örökzöld dzsessz- és popdallamokkal szórakoztatta a közönséget, illetve a zenekar vezetője beszélt az életútjáról is. A Silent zenekar immár klasszikussá vált rockzenével idézte fel a múltszázad utolsó évtizedeit. A barátság világnapja alkalmából a zenekar egy kerekesszéket adott át Mezőberény Város és Környéke Mozgáskorlátozottjainak Egyesülete részére.

 

„Miénk itt a tér!” címmel virtuális játékok és csocsó várta a fiatalokkal. Csete Gyula, a gyűjtemény szakmai vezetője pincesétán kalauzolta az érdeklődőket. A Mezőberényi Szlovákok Szervezete kenyérlángost kóstoltatott, és a helyi kézművesek portékáikból kirakodó vásárt tartottak.

GALÉRIA