Művelődési
Központ
2022. augusztus 15.
Fiatalok világnapja

A Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület és az OPSKMM 2022. augusztus 12-én tartotta meg a fiatalok világnapját a muzeális gyűjtemény udvarán. Az ENSZ közgyűlése 1999-ben nevezte ki augusztus 12-ét a fiatalok világnapjává.

 

A muzeális gyűjtemény udvarán a kortárs keresztény könnyűzenét játszó Manna együttes kezdte a színpadi műsort, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium zenekara tavaly szeptemberben alakult. Őket a mai dicsőítő zenét képviselő Kegyelem gyülekezet zenekara követte.


Hangulatváltásként fergeteges nyugat-afrikai tánc- és dobshow következett. A művészek akrobatikus mozdulatokkal nyugat-afrikai néptáncokat adtak elő, majd egyszerűbb lépéseket tanítottak, végül körbe állva közös örömtáncolásra hívták a közönséget.

 

Záró programként a magyar elektronikus popzene jeles képviselője, az Unique adott koncertet. A művészek már több mint két évtizede zenélnek együtt, most válogatást adtak elő a legismertebb számaikból.

 

A színpadi műsort kísérő programjaként kézműves foglalkozást tartott Diószegi Eszter grafikusművész. A muzeális gyűjtemény pincéjébe öttagú csapatoknak mini szabadulószobát rendeztek be.  „Miénk itt a tér!”címmel virtuális és társasjátékok, illetve csocsó, pingpong várta a fiatalokat. A Mezőberényi Szlovákok Szervezete slambucot és mákos gubát kóstoltatott. A helyi kézművesek kirakodóvásáron kínálták portékáikat.

GALÉRIA