Művelődési
Központ
2021. december 04.
Megjött a Mikulás!

„Hull a pelyhes” címmel 2021. december 4-én adventi programra hívta a családokat az OPSKMM a művelődési központba.

Itt hirdették ki a „Karácsony nálunk” címmel közzétett fogalmazás- és rajzpályázat eredményét. A kiírásra négy szöveg érkezett be. A háromtagú zsűri: Bálint Etelka, Bartóki Erzsébet és Mezeiné Szegedi Erzsébet értékelte az írásokat. Az élen Varga Petra Erzsébet végzett, második lett Megyeri Lajos, a harmadik helyen Varjú Zille végzett, míg Nyitrai Zsolt különdíjat kapott. Mind a négyen a gyomaendrődiek.

 

A rajzpályázatra a gyerekek összesen 97 munkát küldtek be. Ezeket is háromtagú zsűri bírálta el: Papp Zoltán, a zsűri elnöke és Pócs József és Mertz Judit zsűritagok. Az ovisok között első lett Perle Seron Hanna Csiribiri Óvodából, a második helyezett, Tokaji Zsóka Hanna is odajár. A harmadik helyen Szekeres Lara végzett, ő a Mosolygó Óvodából küldte be rajzát. Az 1-2. osztályosok korcsoportjában Plavecz Gréta nyert, második lett Baji Gréta, harmadik helyen Terdik Vivien Lea végzett, ők valamennyien mezőberényiek. Különdíjat kaptak: Filimon Bianka Nóra és Plébán Hanna, ők gyomaendrődiek.   

 

A 3-4. osztályosok között Somlyai Hanna győzött, Eszenyi Réka Kata és Búza Nóra előtt, illetve Csák Zoárd különdíjat kapott. A felsősök közül Károlyi Mercédesz különdíjban részesült. Ők valamennyien mezőberényiek.

 

Adventi kézműves foglalkozást vezetett Drenyovszki Lívia, Csipkéné Bihari Andrea, Pázmándi János és Szabó Sándorné mezőberényi alkotók, illetve Diószegi Ezster grafikusművész. Közben Bodrogközy Rita zenés Mikulás-váró műsorában sok ajándékkal lepte meg a gyerekeket.

 

A program befejezéseként megérkezett a berényi Mikulás, és ajándékokat osztott a gyerekeknek.    

GALÉRIA