Művelődési
Központ
2021. december 19.
Négy gyertya ég az adventi koszorún

Advent negyedik vasárnapján, 2021. december 19-én ismét a posta előtti járdarészen és az árkádok alatt tartotta meg az OPSKMM az adventi vásárt.

A Kossuth téren az adventi koszorún a negyedik gyertyáját a II. kerületi Evangélikus Egyház szolgálatával gyújtották meg. A megjelenteket Borgula Györgyné, a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének elnöke köszöntötte. Az adventi koszorún a negyedik gyertyát Selmeczi Lajos Péter evangélikus lelkész gyújtotta meg. Igehirdetésében hangsúlyozta, mi akarunk karácsonyt, ünnepet varázsolni. Ez annyira kényszeredett próbálkozás, hogy nem tudunk az igazi ajándéknak örülni. Mikor karácsonyi istentiszteletre hívnak valakit, gyakran azt a választ kapják, hogy családi körben ünnepelnek vagy vendégeket fogadnak. Nincs egy órájuk arra, hogy Isten jelenlétét megéljék. Közreműködött a Mezőberényi Szlovák Pávakör.

 

A rendezvény végén Borgula Györgyné bejelentette, hogy a polgármester újévi köszöntőjét a szokásos időben és helyen tartják meg, 2022. január 1-én 17 órakor a Berény Szálló előtt.

GALÉRIA