Művelődési
Központ
2023. február 10.
Télűző farsang jelmezzel, tűzzel, zenével és tánccal

Az Orlai ház és a Mezőberényi Népfőiskola Egyesület idén is városi farsangra hívta a szórakozni vágyókat. A művelődési központ színpadán 2023. február 10-én Bodrogközi Rita énekelt a gyerekeknek, a tőle megszokott vidám dalokkal szórakoztatta a kicsiket, a jó hangulathoz hozzájárult, hogy az előadó a színpadról lufikat és cukrokat osztott.

Az intézmény gyerekek és felnőttek számára is meghirdette jelmezversenyét. Aki vállalta a beöltözést, az kapott sorszámával a színpadon mutatta meg jelmezét a háromtagú zsűrinek: Bálint Annának, Hanó Krisztinának és Pócs Józsefnek. Míg bírálók tanácskoztak, a városi nyugdíjas klub adott műsort.

 

A jelmezversenyben a gyerekek kategóriájában 31 nevezés érkezett. Somogyi Fruzsina végzett az élen, aki strandpapucsnak öltözött, a második helyen Váradi Noel végzett, Minecraft jelmezét öltötte magára, a Kovács Lilien-Kovács Alexandra testvérpáros lett a harmadik, ők unikornisnak öltöztek. A felnőttek között Borgula Enikő győzött, ő eszkimó lány jelmezét öltötte magára, a második helyen Nagyné Kósa Erzsébet végzett, ő vasorrú bábának öltözött, a harmadik helyezett Nagy Veronika lett, ő Piroska jelmezét vett föl.

 

A nyugdíjasok újabb meglepetés műsora után – a Talléros zenekar muzsikájára – a Berény Táncegyüttes adott táncházat a Csoóri-program támogatásával.

 

Délután a gyereket kézműves foglalkozás, illetve a digitális játszótéren népszerű játékok várták: X-boksz PS4 VR szemüveggel, léghoki és csocsó. Farsang lévén nem maradhatott el fánkkóstolás sem. Földesi Lajosné és Kertész Béláné a gyerekek arcáról gipsz mintát készített. A fotósarokban a jelmezbe öltözötteket Mendel Erzsébet, a Color Fotóklub tagja örökítette meg, a róluk készült fényképeket az Orlai ház Facebook-oldalán nézhetik meg és tölthetik le. 

 

A délutántól estébe nyúló program az Eötvös és Gyomai utca sarkán, az üres telken télűző tűzgyújtással zárult. A résztvevők körbetáncolták a tűzet, a nyugdíjasklub boszorkányai seprűjükkel elkergették a hideget.  

GALÉRIA